marți, 26 martie 2013

Ajutorarea persoanelor suferinde folosind imagini succesive

Una dintre cele mai simple, dar in acelasi timp si cele mai eficiente metode de ajutorare a celor cu suferinte patologice (dar nu numai) este utilizarea ecranului mental pe care glisezi trei imagini diferite. Este mai bine la inceput, dar nu este o conditie exclusiva, sa cunosti dinainte bolnavul pe care vrei sa il ajuti. Cunostinta poate fi fizica (il cunosti direct) sau psihica (mentala - il vizualizezi). Te ajuta de asemenea daca ti se spune in cateva cuvinte de ce sufera. Prin asta iti scurtezi mult timpul necesar (tele)diagnosticarii. Iata ce ai de facut:
a) Creaza-ti ecranul mental, rosteste-ti o mantra de protectie si de ajutor (in lipsa acesteia poti rosti o rugaciune, Tatal Nostru, de exemplu) dupa care proiecteaza imaginea omului respectiv pe ecranul mental in partea stanga, vizualizandu-l cu suferintele sale cu tot.
b) In etapa urmatoare, proiecteaza in partea dreapta a ecranului o imagine a lui in care procesul de (auto)vindecare deja a inceput. In primele tale incercari de ajutorare de la distanta, atunci cand nu ai suficienta practica, incearca sa afli cum arata persoana bolnava.
c) Acum proiectezeaza – si mai in dreapta ecranului – imaginea lui perfect sanatos, plin de energie si incredere in sine. Misca incet aceasta imagine spre stanga, astfel incat imaginea maladiva (iar apoi, cea cu jumatate de vindecare) sa iasa din ecran. Pe ecran va ramane doar imaginea sanatoasa!
In aceasta meditatie, in afara vizualizarii este deosebit de important ce spui. Este decisiv in acest moment sa fii convins ca imaginea fericita si sanatoasa pe care ai creat-o este o realitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu